-Mijn achtergrond

Al van jongs af aan werd ik, Jacquelien Weel, getrokken en geïnspireerd door mensen. Groot en klein, van alle geloven, achtergronden en culturen. Op 18 jarige leeftijd vertrok ik in mijn eentje naar Afrika waar ik ging wonen in de sloppenwijken. Ik werkte daar met kinderen en jongvolwassen kunstenaars aan het schilderij van hun levensverhaal.

Ik ben afgestudeerd aan de faculteit Sociale Wetenschappen en heb 9 jaar inspirerend werk gedaan binnen ontwikkelingssamenwerking en gewerkt in Nederland, Afrika, Zuid Amerika en Oost Europa. Vanuit mijn interesse in mensen heb ik gewerkt met zowel de doelgroepen in het veld als met professionals in bedrijven, organisaties, vakbonden, overheidsinstellingen en het onderwijs.

In 2010 ben ik begonnen aan de opleiding tot handanalist en coach bij Ellen Duim die ik eind 2012 met goed gevolg heb afgerond. Naast het moederschap met twee prachtkinderen lees ik sinds 2012 met veel plezier wekelijks wonderlijke handen van allerlei mensen.

-Mijn drive

Ik ben me steeds meer gaan interesseren en focussen op de persoonlijke ontwikkeling van de prachtige diversiteit aan mensen die ik tegen kwam. We komen onszelf nogal eens tegen in deze mooie en hectische wereld, positief en negatief. We lopen met vragen rond waarop we antwoorden zoeken. Vragen over relaties, werk, familie, gezondheid, toekomst en creativiteit. Het beste antwoord op deze vragen is vaak in onszelf te vinden. Het mooie is dat deze antwoorden in je handen staan geschreven.

Door handen te lezen wil ik je ondersteunen bij het inzicht krijgen in jezelf. Wat zijn je krachten, talenten en verlangens en hoe kan je werken aan je blokkades of valkuilen die je belemmeren het moois dat in je zit neer te zetten.

En dan is de cirkel rond. Nog steeds geïnspireerd door mensen en hun diversiteit, ondersteun ik in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Nu als handanalist en coach waarbij jouw handen de vormgevers zijn van het schilderij van jouw levensverhaal.

 

-Anderen over mij

Het klopte echt heel goed: veel herkenning en bovendien heeft het mij gesterkt in mijn vertrouwen in wat ik kan en welke richting het beste bij mij past. Wanneer ik het gevoel heb dat ik ‘vast zit’ , zal ik zeker nog eens mijn handen laten lezen door je.’ → Petra

Ik vond het een leuke ervaring om mijn handen te laten lezen door je. Je bent een prettig persoon, die mij mooie dingen heeft mee gegeven. Ik kan ze in mijn dagelijks leven gebruiken omdat ik weer een stukje beter begrijp hoe ‘ik in elkaar zit ‘.’ → Kitty

Het was mij een waar genoegen mijn handen door jou te laten lezen. Zoals ik al zei, je sloeg meerdere keren de spijker op zijn kop. Je bracht je waarnemingen op een subtiele manier en met veel inlevingsvermogen, zonder ‘prekerig’ te zijn. Iets waar ik wat mee kan!’ → Ruud

Tijdens de lezing vroeg je ook of ik schreef en gaf je aan om hier verder mee te gaan. Al snel na de lezing kreeg ik behoefte en inspiratie om wat ik zag bij jou uit te drukken in woorden. En dat heeft geleid tot onderstaande woorden:
   Als handen zich voor jou openen openbaart zich een wereld die voor anderen niet zichtbaar is.
  Sierlijke levenslijnen verschijnen en geven zicht op het leven van de drager van de handen.
  De energie in de handen danst het leven voor jouw ogen en in iedere lijn en iedere groef zie je   geschiedenis en toekomst tegelijk.
  Patronen ontwaken en laten hun oorsprong en richting zien.
  Handen die zich openen geven jou het vertrouwen om de drager ervan een spiegel te geven.
  Een spiegel die oordeelloos laat zien welk pad er is gelopen en waar het heen zal gaan.
Ik wil je danken voor de spiegel die je mij gaf. Terugkijkend heeft het mij veel rust gegeven en vertrouwen in de toekomst.’ → Marc.

Ik vond het een aparte ervaring om mijn handen te laten lezen, en toch wel frappant hoeveel dingen herkenbaar zijn. Ik vind dat je het goed doet, je geeft aan wat je ziet in mijn handen, maar brengt het niet als dé waarheid, je vraagt of dit herkend wordt of niet. En zo niet, dan help je zoeken naar een andere manier van interpreteren. Dat vond ik fijn.’ → Kristel

Ja, het consult en jouw advies hebben mij echt gesterkt en meer focus gegeven. Het was echt een van die zetjes die ik nodig had om te gaan freelancen en te kiezen voor mijzelf.’ → Lydia

Je geeft een duidelijke uitleg van wat je ziet en je toetst dat door er over door te vragen. Het is best confronterend, maar het is geen kritiek, dus dat maakt het makkelijker om te horen en om over in gesprek te gaan. Dat is het denk ik, een confronterend gesprek met respect voor wie je bent. Er was namelijk geen waardeoordeel of veroordeling in datgene wat je vertelde en dat maakt het prettiger om met je zelf geconfronteerd te worden.’ → Bas

Het is heel makkelijk om open tegen je te zijn omdat je veel rust uitstraalt. Ik weet zeker dat je heel veel mensen hiermee kan helpen, een steuntje in de rug, dat was het voor mij in ieder geval wel!’ → Willemijn

Hi Jacquelien, naar aanleiding van het miniconsult op de lotusbeurs had ik maandag 14 april 2014 mijn eerste consult bij je en las je mijn linker en rechter hand. Ik vond het een hele mooie ervaring omdat het mij veel inzicht gaf in de tumultueuze periode waarin ik nu verkeer. Zonder bla-bla en algemene toekomstvoorspellingen ging je diep in op waar mijn handen voor staan, wat hen kenmerkt en welke keuzes ik mentaal kan maken……als ik ‘luister’ naar wat mijn handen al geruime tijd weten…, bedankt, tot de volgende keer’ → Henri

Ik ontmoette Jacquelien bij een kledingruilbeurs. Daar gaf ze een voorproefje van een handlezing. Wat ze zei klopte precies en mijn dochter en ik hebben toen een complete handlezing geboekt. Toen bleek dat allerlei dingen, die je soms wel al weet, en soms nog niet, maar die wel leuk zijn om te horen, al in je handen staan. Jacquelien heeft voor ons de spijker op de kop geslagen. Niet alleen legt zij uit wat er in je handen staat maar is zij ook heel goed in staat om advies te geven voor toekomstige levenskeuzes. Wij hebben er veel aan gehad, en het is frappant om te zien hoe datgene waar je juist mee bezig bent, te lezen is in je hand. En wat je dan het beste kunt doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik ga zeker Jacquelien aanbevelen bij mijn vriendinnen. Het is ook een heel geschikt verjaardagscadeau. Jacquelien stuurt na de handlezing nog een mail met de opname en de printjes van je eigen handen, van dat moment. Want, en dat wist ik niet, je handlijnen veranderen gedurende je leven, zodat je stadium van ontwikkeling steeds te lezen is, als dat verandert. En iedereen heeft hierdoor de mogelijkheid om een zeer persoonlijke analyse en advies te krijgen. Want geen enkele hand is hetzelfde.‘  → Mirjam